A Gyermekvasút nyomában

Sefcsik Gergely   ·   2012.03.17. 17:00
kiskep_gyvt

Március 15-én rendezték meg a Gyermekvasút nyomában elnevezésű teljesítménytúrát. Az eseményen idén is szép számmal jelentek meg a túrázók. A nemzeti ünnepen már dolgozott a legújabb remot, a 2004-es gép is, melynek most egyedülálló festése van. Ilyen színtervet fog majd kapni a többi remot gép is a tervek szerint.

Már dolgozik a Gyermekvasút legújabb mozdonya, a remotorizált Mk45-2004<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Sefcsik Gergely)

A régi színterve szerint fényezett 2001-es klasszik gép csak másfél kört tudott megtenni aznap. Reggel Hűvösvölgytől Széchenyi-hegyig még rendben továbbította vonatát, ám visszafelé Virágvölgyben ragadt a szerelvény, mert gondok adódtak a légsűrítővel. Így a Gyermekvasúton egy nem sűrű forgalmi szituáció, vonatmegelőzés történhetett. Ráadásul a gőzmozdonyos nosztalgiavonat előzte meg a megfeküdt szerelvényt.

A segélyezett szerelvény János-hegyen

Később a következő személyvonat, melyet a remot 2004-es továbbított, összezárt a megfeküdt vonat szerelvényével, majd a gépével együtt levitte azt Hűvösvölgyig. A 2001-es gépet társa, a 2006-os klasszik váltotta a következő vonattól.

Kapcsolódó hírek