A háború árnyéka

MTI/iho   ·   2016.06.13. 10:57

A robbanóeszköz – hasonlóan a múltkorihoz – feltehetőleg a Déli összekötő vasúti hidat és környékét, a vágánykapcsolatokat vette célba a második világháború nagy bombázásai idején.

A délelőtt talált robbanóeszköz miatt két irodaházat és az ELTE egyik épületét kellett kiüríteni, le kell zárni a Rákóczi hidat és a közeli budai rakpartot, a dunai hajók sem közlekedhetnek. A 153-as autóbusz csak a Neumann János utcáig jár, az 1-es villamosok helyett Közvágóhíd–Etele út/Fehérvári út között pótlóbuszok járnak terelőútvonalon, a Petőfi hídon át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.