A Hessische Landesbahn ismét Alstom-vonatokat vesz

iho/vasút   ·   2013.01.03. 11:00
400px_hlb_lint

A december 21-én bejelentett szerződések értéke 40 millió euró. Az új járművek az Eifel, Westerwald és Sieg közötti regionális forgalomban közlekednek majd. Az 1955-ben létrehozott és Németország Hessen tartományának tulajdonában álló cég 2015 augusztusától kezdődően tizenöt éven keresztül végezhet személyszállítást a vonalon. A HLB vasúti részlege, a Hessenbahn 240 kilométernyi vasútvonalon, autóbuszos személyszállítási részlege, a Hessenbus pedig több mint ezer kilométernyi útvonalon szolgáltat.

A HLB újabb kétrészes Coradia LINT-jeit az Alstom salzgitteri üzemegységében szerelik össze. Az alacsony padlós, légkondicionált motorkocsik nagyjából 240 férőhelyet kínálnak az utasoknak. A LINT 41-esek mindkét részét egy-egy 315 kilowatt teljesítményű dízelmotor hajtja, maximális üzemi sebességük 120 kilométer per óra. A kétrészes LINT-ekből legfeljebb három egységet összekapcsolva lehet szinkronüzemben közlekedni.

A HLB Coradia LINT-flottája hamarosan újabb hét kocsival bővül<br>(fotó: Jens Baumhauer)

A HLB eddig hét egyrészes LINT 27-es és tizennyolc kétrészes LINT 41-es motorkocsit szerzett be az Alstomtól, ezeket mostantól az Alstom Train Life Services központja tartja karban és korszerűsíti. A braunschweigi egység végzi a szerelvények hardveres és szoftveres frissítéseit, cseréli az elhasználódott vagy tönkrement üléseket, konnektorokat épít be, valamint a beltéri világítást LED-esre cseréli ki. Az ajtókat az előírásoknak megfelelő audiovizuális jelzőrendszerrel látják el, és beltéri kamerarendszert szerelnek fel a szerelvény teljes hosszában az utasok biztonsága és a bűnmegelőzés érdekében – számol be a Railway Gazette.

A Hessische Landesbahn járműparkja kizárólag motorvonatokból és motorkocsikból áll, és számos típus képviselteti magát: a Stadler az ötrészes FLIRT-tel és a GTW2/6-ossal, a Siemens a Magyarországon is jól ismert Desiróval, az Alstom pedig az egy- és kétrészes LINT-motorkocsikkal.

Kapcsolódó hírek