A költségvetés utolsó módosítása?

iho/vasút   ·   2011.11.20. 11:43

A költségvetési kiigazítás oka a Nemzeti Fejlesztési Bank tőkeemelése, de a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatában szereplő összegből is átcsoportosítanak, többek közt a vasút javára is. A MÁV Zrt.és leányvállalatai (MÁV-Start, MÁV-Trakció, MÁV-Gépészet) összesen egymilliárd forintot kapnak a dolgozók pénzügyi ösztönzésére. A közelmúltban Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) alelnöke közölte, hogy a vasutasoknak a MÁV-Cargo privatizációjáért járó összegből odaadják a követelt részt. Az érintett dolgozók 2012–13-as ösztönzésére (legfeljebb négymilliárd forintig) februárig kell javaslatot tenni.

A költségvetési módosításon kívül a nemrég kiadott kormányhatározat alapján át kell szervezni a gyorsforgalmi utak fejlesztését, kezelését, és ki kell alakítani az egységes úthálózat-fejlesztési rendszert. Ennek érdekében a nemzeti fejlesztési miniszternek intézkedést kell hoznia a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összeolvasztására. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szabad pénzeszközeiből legfeljebb harmincmilliárd forintot infrastruktúrafejlesztési célokra kell fordítani.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.