A légitársaságot európai és globális szinten is elismerték: újabb fenntarthatósági díjat vett át a Wizz Air

iho/repülés   ·   2022.11.05. 12:00
00_wizz_fenntarthato

Az Év Globális Fenntartható Légitársasága címet gyűjtötték be: a Wizz Air az európai, közel-keleti és afrikai régió kategóriájában is elnyerte Az Év Fenntartható Légitársasága elismerést.

A Centre for Aviation (CAPA) az ökológiai fenntarthatóság kiválóságait díjazza: azokat a légitársaságokat és repülőtereket, amik az éghajlatváltozást üzletpolitikájuk fókuszába helyezik, és törekszenek a szén-dioxid-semlegességre. A díjakat a CAPA elemzői és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével foglalkozó Envest Global stratégái független kutatásai alapján ítélik meg.

A Wizz Airnek Európában a legalacsonyabb az egy utaskilométerre jutó szén-dioxid-kibocsátása, és elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ig további huszonöt százalékkal csökkentse ezt az értéket. A nagyszabású flottamegújítási terv részeként a légitársaság folyamatosan új Airbus A321neo repülőgépekkel bővíti gépparkját.

Jelenleg a Wizz Air a világ egyik legfiatalabb és leginkább üzemanyag-takarékos flottáját üzemelteti, aminek átlagéletkora 4,6 év.

A Wizz Air az Airbus A321neo legnagyobb üzemeltetője Európában, és világszerte az egyik legnagyobb önálló rendelésállománnyal rendelkezik: több mint 370 korszerű Airbus A321neo repülőgép várja, hogy szolgálatba álljon, és hozzájáruljon a vállalat fenntarthatósági céljainak eléréséhez. A flotta megújítása mellett a Wizz folyamatosan dolgozik újabb üzemanyag-hatékonysági kezdeményezéseken és a kapcsolódó adattudomány fejlesztésén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek