A nő a testületben: Dávid Ilona újabb két évig a CER vezetőbizottsági tagja

iho/vasút   ·   2015.09.24. 14:39

A szervezet szeptember 24-i oslói közgyűlésén megválasztott irányító testület mandátuma a 2016-2017-es évekre szól. A MÁV közleménye kiemeli, Dávid Ilona fontos szakmai pozíciója lehetővé teszi a MÁV-csoport nemzetközi tekintélyének erősítését, a társasági és a magyar vasúti érdekek erőteljes, hangsúlyos képviseletét. A vasutakra vonatkozó naprakész információk a kormányzati és a kormányközi tárgyalások során is kamatoztathatók.

Három órája írta a Facebookon: „Az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER) közgyűlésén ma Vezető Bizottsági tagnak választottak – immár harmadik alkalommal. A szervezet irányító testületének mandátuma a 2016–2017 évekre szól. A hölgyeket egyedüliként képviselem a bizottságban” (fotó: Dávid Ilona Facebook-oldala)

A vezérigazgatókból álló Vezető Bizottság – amelynek továbbra is egyedüli női tagja Dávid Ilona – kiemelt szerepet játszik a szervezet munkájának irányításában: előkészíti a közgyűléseket, javaslatot tesz a működés irányelveire és a tevékenység stratégiájára. Koordinációs feladata van az európai nemzetközi szervezetek között.

A CER az Európai Bizottság és más európai intézmények által elismert tárgyaló partner, amely meghatározó szerepet tölt be az uniós vasutak érdekeinek képviseletében a közösségi jogalkotás és megvalósítás során. A jelenleg több mint hetventagú szervezet – amelynek tagja a GYSEV Zrt., a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület és a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. is – tevékenysége kiterjed a vasutak szempontjából fontos valamennyi területre, például: infrastruktúrafejlesztés, kölcsönös átjárhatóság, személyszállítás, közszolgáltatás, környezetvédelem, szociális párbeszéd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek