A téli szünetben is várja az utasokat a Gyermekvasút

iho/vasút   ·   2019.12.23. 18:00
400px_felujitott_gyermekvasuti_kocsi

December végén is érdemes egy kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe. A vonatok óránként indulnak, de december 24-én és január 1-jén változik az üzemidő. Két személykocsi ráadásul karácsonyi díszbe öltözött, így téve még hangulatosabbá az utazást az ünnepek alatt. Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a kályhás kocsikkal utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

A téli szünetben is várja az utasokat a Gyermekvasút, ráadásul felújított, különleges járművekkel is lehet utazni (fotó: MÁV Zrt.)

A Gyermekvasút kocsiállománya régi-új taggal bővült: nemrég érkezett vissza a MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisáról az egyik felújított téli kocsi, mely egyedi, formabontó festést kapott. A jármű teljes külsejét borító grafika a gyermekvasutasok életét mutatja be, ezáltal kedvet csinálva a rajta utazó kisgyerekeknek a tanfolyamra való jelentkezéshez. A sikeres futópróbák után már ezzel a különleges kocsival is találkozhatnak az utasok a napi forgalomban.

December 21-e és január 5-e között minden nap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9 óra 10 és 16 óra 10 között, míg Széchenyihegyről 10 óra 3 perc és 17 óra 3 között. December 28-án és 29-én, valamint január 4-én és 5-én a gőzvontatású nosztalgiavonatok is járnak.

Az ünnepek alatt módosul az üzemidő: december 24-én, kedden az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12 óra 10-kor, Széchenyihegyről pedig 13 óra 3-kor. Január 1-jén, szerdán az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10 óra 10-kor, Széchenyihegyről pedig 11 óra 3 perckor indulnak.

A menetrend ide kattintva, a Gyermekvasút honlapján érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek