A Tótok alkottak-sorozatból: a ČD is megéri a pénzét

iho/vasút   ·   2018.01.06. 15:50
regionovak_balesete0

Annyira jól dolgozott a Google Fordító, hogy muszáj szó szerint idézünk az algoritmust – a deník.cz információja:

„Öt perccel az éjfél után két szerelvény ütközött. A baleset sérülések nélkül ment végbe, még egyetlen vonaton sem.

– Az utasszállító vonat eltolódott vonata a Nový Borból Česká Lípába utazott második vonathoz vezetett – mondta Martin Drápal, a Drezda Ellenőrző szóvivője. A kár becsült összege 4 millió korona (1,5 millió, 2,5 millió). A Vasúti Felügyelet kiemelkedő eseményt hagy maga után a származási helyén.”

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: deník.cz)

Tehát a lényeg: a négymillió koronás baleset Česká Lípa állomáson történt öt perccel éjfél után. Senki sem sérült meg. Tolódni utoljára Pintér Attila védelme tolódott a magyar válogatottban hasonló hatékonysággal és pontossággal...

Nem mellesleg tudjuk, a tótok a szlovákok a csehek meg a bohémek (részben).

Nem tudni, átok ül-e a Regionovákon, mindenesetre tény, 2016-ban kétszer is traktor – nem túlzás – mészárolt le egy-egy motorvonatot Csehországban, most meg egymással nem bírnak... Annó megírtuk, összesen 237 Regionovát vett a ČD, ezeket a Pars Nova, a Škoda Transportation leányvállalata gyártotta 2005-től 2012-ig. A vasúttársaság több mint 6 milliárd koronát (68 milliárd forint) költött a motorkocsikra, egy kétrészes szerelvény 20–25 millió koronába került.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek