A TX Logistik is kér a Vectronokból

iho/vasút   ·   2016.04.23. 13:45
400px_vectron

A napokban bejelentett megállapodás értelmében a villamos mozdonyok az Alpha Trains Luxembourg tulajdonát fogják képezni, az FS Group-leány TX Logistik csak bérli azokat. A szerződés magában foglalja a járművek teljeskörű karbantartását, valamint egy további négy mozdonyra szóló opciót is – adja hírül a Railway Gazette.

A Siemens moduláris felépítésű Vectronjaira egyre több cégtől érkezik megrendelés, legutóbb az Alpha Trains Luxembourg kért hatot a TX Logistik számára (fotó: Railway Gazette)

A TX Logistik Németország, Ausztria és Olaszország között, nemzetközi tehervonatok továbbítására tervezi felhasználni a Vectronokat, így azokra feltelepítik majd az egyes országok saját vonatbefolyásoló rendszerei mellett az egységes európai rendszert, az ETCS-t is. A TX Logistik szerint a mozdonytípus nemzetközi átjárhatósági képessége lehetővé teszi azt a rugalmasságot, melyre a vállalatnak az észak-déli korridorvonalakon szüksége van. A többáramnemű, MS verziójú Vectronok műszaki és földrajzi határokat léphetnek át, így például a különböző vonatbefolyásolási rendszerek, az eltérő áramnemek és előírások nem fogják lassítani a tehervonatok haladását.

A TX Logistik Vectronjait a Siemens München-allachi gyártóegysége építi meg, átadásuk 2017 elején várható – számol be a Global Rail News.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek