A válságálló Gebrüder Weiss befektet a jövőbe

Gebrüder Weiss/iho   ·   2024.03.20. 12:00
gw_transporter

A logisztikai konszern 2023-ban nettó 2,47 milliárd eurós forgalmat ért el és nagyléptékű fejlesztéseket hajtott végre Magyarországon.

Stabil gazdálkodás Magyarországon

A magyarországi leányvállalat, a Gebrüder Weiss Kft. árbevétele 2023-ban stabilan 30,6 milliárd forint (előzetes adat) volt (2022-ben 34,1 milliárd). 2023-ban befejeződött a GW Kft. hat egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel rendelkező magyarországi telephely-hálózatának kiépítése, amelyben Dunaharaszti mellett Győrben, Zalaegerszegen, Pécsett, továbbá a szegedi, polgári telephelyek megnyitása után immár országosan, 440 fő alkalmazotti létszámmal garantálja azonosan magas színvonalon és minőségi mutatók mellett teljes szolgáltatási palettáját.

A magyarországi logisztikai terminál bővítése

A Gebrüder Weiss a vállalat történetének legnagyobb, rekordösszegű, 187 millió eurós beruházással tovább bővítette hálózatát a német és az amerikai piacon, valamint Délkelet-Európában, továbbá ügyfélprojektekbe és a fenntartható energiatermelésbe is befektetett. A beruházási projektek közé tartozott továbbá egy második bukaresti telephely, valamint a magyarországi logisztikai terminál bővítése. Az akvizíciók eredményeként a világszerte 180 telephelyen foglalkoztatott munkatársak száma 8600-ra emelkedett – egy évvel korábban 8400-an dolgoztak a cégnél. A Gebrüder Weiss a hálózat bővítésével egyidejűleg befektetett a szállítási lánc felügyeletének digitalizálásába is, aminek eredményeként a myGW ügyfélportál készletelemzési funkciókkal bővült. A myGW továbbá átláthatóvá teszi a teljes szállítási láncot: központi információs és kommunikációs platformként szolgál az ügyfelek számára a globális szállítmányokat érintő valamennyi kérdésükkel kapcsolatosan.

A megújuló energiaforrások bővítése

A vállalat előrelépett üzleti tevékenységeinek szén-dioxid-mentesítésében, villamosenergia-szükségletének háromnegyedét Németországban, Ausztriában és Svájcban már saját előállítású napenergiából fedezi, továbbá 2023-ban kilenc további napelemrendszert helyezett üzembe. Az összesen 27 napelemrendszer 5850 megawattóra villamosenergiát termelt, 2750 tonnára duplázva a megspórolt szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét.

Milliárdos nagyságrendű befektetés elektromos flottába Magyarországon

A vállalat 2030-ra klímasemlegessé céljai megvalósítása érdekében elektromos járművekkel szállítja az online rendelt árukat a végfelhasználóknak Ausztriában, Magyarországon, Horvátországban és Romániában. A magyar Gebrüder Weiss Kft. tovább erősítette a zöld logisztika és fenntarthatóság melletti elkötelezettségét 2023-ban: húsz elektromos meghajtású teherautót állított forgalomba, amelyek Budapesten és négy nagyvárosban károsanyag kibocsátás nélkül kézbesítik házhoz a küldeményeket.

A Gebrüder Weiss 2024 második felétől enyhe gazdasági fellendülésre és ezáltal ismét növekvő forgalomra számít. Wolfram Senger-Weiss úgy véli, most válik előnyükre a globális jelenlét, és megfelelő helyi logisztikai szolgáltatásokkal gyorsan le tudják követni az egyes régiók gazdasági fejlődését.

(Nyitóképünkön a GW elektromos kisteherautói, amikkel házhozszállítást végeznek Budapesten. Kép forrása: Gebrüder Weiss)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek