A vontató égett, de valószínűleg a repülőgép is károsodott

iho   ·   2017.11.30. 11:04
cim

Meglehetősen ritka baleset történt a szingapúri Changi légikikötőben: egy repülőtéri vontató gyulladt ki, amint egy gépet az állóhelyére vontatott.

A Singapore Airlines Boeing 777-200-asán nem voltak utasok és nem volt repülőszemélyzet sem, a repülőtér egy távolabbi pontjáról kellett, hogy eljusson a terminálhoz, hogy később járatot teljesítsen. Az a repülőtéri dolgozó, aki a pilótafülkében tartózkodott, az egyik felfújható vészcsúszda révén menekült ki a gépből.

(fotó: airlive.net/facebook)

Az incidenst természetesen kivizsgálják. A 777-esről készült felvételeken jól látszik, ahogy a vontató tüze bekormozta a gép elülső részét, de az internetes hozzászólók közül sokan arra figyelmeztettek, hogy az utasszállítót más komoly károk is érhették, mint hogy le kelljen tisztítani a felületét. A gép elülső-alsó részének burkolata éppúgy károsodhatott, mint az orrfutó-aknában lévő berendezések, nem beszélve arról, hogy az érzékeny egységeket tartalmazó műszerrekeszek is nagyrészt a gép orr-részének padló alatti részében találhatók.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek