Stolbergben részeg mozdonyvezetőt fogtak

iho/vasút   ·   2017.07.11. 18:45
resze_mozdvez_kislid

A német rendőrségnek kellett közbelépnie az Aachen melletti Stolbergnél, hogy egy ital hatása alatt álló mozdonyvezetőt kivonjanak a forgalomból. Vasárnap este két utas elcsodálkozott a hirtelen meg-meginduló, majd ismét lefékező vonaton, és felvették a kapcsolatot a mozdonyvezetővel. Arról nem szól a fáma, hogy mindez a peronról sikerült, vagy a szerelvény riasztórendszerét használták, mindenesetre a mozdonyvezető reakcióit olyan gyanúsnak találták, hogy riasztották a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök elővették a szondát és olyan értéket olvastak le róla, amely lehetetlenné tette, hogy a harmincéves mozdonyvezető a székében maradjon: két ezreléket. A férfi papírjait bevonták, ellene feljelentés tettek, vélhetően nem marad büntetlenül az eset.

Stolberg bei Aachen vasútállomása, valamikor a nem olyan régi, de még szép időkben, intermodalitásra utaló helyzetben (forrás: Bernd Mertens gyűjteménye)

A Deutsche Bahn hangsúlyozza, a vonat utasaira semmiféle veszély nem leselkedett, mert a vonat mozgását a biztosítóberendezés teljes mértékben ellenőrzés alatt tartotta. A vasúti alkalmazottak abszolút alkoholtilalom alatt állnak, a forgalomban közvetlenül részt vevő személyzetet rendszeresen ellenőrzik. A német vasút a mozdonyvezető ellen zajló büntetőeljáráson kívül – attól függetlenül – munkajogi lépések megtételét is kilátásba helyezte. Magyarán: emberünk nemcsak eltiltódik, leül, és⁄vagy fizet, hanem úgy kirúgják, hogy lába sem éri a földet. Végkielégítés és egyéb járandóság nélkül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek