ABB-szakaszolók a 29-esen: minimális az elektromágneses zavartatás

iho/vasút   ·   2022.04.26. 17:15
01_abb_szakaszolo

A Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vasútvillamosítási projektnél speciális energiaellátási rendszerre volt szükség.

Az ABB szállította az ötvenöt kilométeres vonalszakasz energiaelosztását biztosító felsővezetéki szakaszolókat. Ezen szakaszolókon keresztül látják el a felsővezetéket villamos energiával, illetve a felsővezeték hibája esetén a szakaszolók segítenek a hibahely behatárolásában, valamint a hibás felsővezetéki szakasz mielőbbi kizárásában. A vonalszakaszon az elektromágneses zavartatás csökkentésének érdekében nagyszámú autotranszformátort helyeztek el, ezek megtervezésében az ABB is részt vett. Az ABB megszakítói moduláris felépítése lehetővé teszi a karbantartási és üzemidő-költségek csökkentését is.

Kattintson képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: ABB)

A fejlesztés tartalmazta Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs vasútállomások akadálymentesítését és rekonstrukcióját. is. Így például magasabb peronok épültek, megtörtént a teljes vágányhálózat és a kitérők cseréje, korszerűsödött az utastájékoztató rendszer, megújult a térvilágítás, és a biztosítóberendezést is átalakították. Átépült az 1909-ben átadott Csittényhegyi alagút is, ahol a villamos vontatás miatt a pályaszint huszonöt centiméteres süllyesztésére volt szükség. A vasúti munkák mellett a szabadbattyáni villamos alállomás fejlesztési munkálatai is elkészültek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek