Akadálymentes lett a bicskei vasútállomás

iho   ·   2023.12.06. 12:00
bitchke

Intermodális csomópont épül, az első ütem elkészült: P+R és B+R várja az utasokat.

A fejlesztés során rendezték az állomásépület körüli területet, ahol új autóbusz megállóhelyeket, autóbusz parkolókat és buszfordulót, két taxiállomást is kialakítottak – tette közzé a vasúttársaság a Facebook-oldalán. 336 P+R parkoló és 172 kerékpár befogadására kész fedett tároló is épült, illetve meghosszabbították és akadálymentesítették a peronok megközelítését segítő gyalogos aluljárót.

(fotók: MÁV)

A következő ütemben a vasútállomás felvételi épülete újul meg, amely a vasúti szolgáltatás és az autóbuszos hálózat centrumaként funkcionál majd. Az első ütemben elbontott gyalogos felüljáró helyett új, közúti és gyalogos, kerékpáros átvezetést is lehetővé tevő aluljáró létesül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

És mit adhat nekünk a Talgo?

T. H. F.   ·   2024.03.04. 16:35

Bár a kormány a minap második lépcsőben is tárgyalt a magyar vasúti közlekedés versenyképessége szempontjából létfontosságú járműbeszerzésekről és infrastruktúra-fejlesztésekről, egyelőre csak azt tűnik egyértelműnek: egyik esetben sem várhatók gyors megoldások.