Amtrak Joe tényleg föltámasztja az amerikai vasutat?

iho/vasút   ·   2020.11.08. 15:00
00_amtrak_joe

Régen, talán sosem, volt olyan vasútb... -barát elnöke az Egyesült Államoknak, mint amilyen a hivatalba lépő negyvenhatodik elnök, Joe Biden.

A repülőgépgyártás kapcsán még a szavazatszámlálás kellős közepén találgattuk, Donald Trump, illetve kihívója, Joe Biden hogyan viszonyulnak a repülőgépgyártáshoz, hogyan támogatnák a koronavírus-járvány miatt (is) bajba jutott iparágat.

Most már ott tartunk, hogy tudjuk, Donald Trump még bő két hónapig hivatalban lévő elnök, fókuszálhat mindenki Joe Bidenre – és az Amtrakre? Meg magára az amerikai vasúthálózatra.

Joe Bident ugyanis nem véletlenül hívják Amtrak Joe-nak: szenvedélyesen rajong a vonatokért, Delaware állam szenátoraként rendszeresen vonatozott Washingtonba.

Választási programjában második vasúti forradalmat hirdetett. Ahogy Földiák János írta Facebook-posztjában,

„célul tűzte ki, hogy Amerika rendelkezzen a világ legtisztább, legbiztonságosabb és leggyorsabb vasúti hálózatával, hogy minden közösséget közelebb hozzon a nagyvárosi területekhez, hogy ezzel is segítse a vidék–város kapcsolatát, amire – ha a választási térképet nézzük – nagy szüksége is van Amerikának. Hogy ez mennyire csak választási ígéret, majd kiderül.

(...)

Amerikára nagyon ráfér, hogy a vasút ügyének végre erős politikai támogatottsága legyen, szóval szurkolunk, hogy Amtrak Joe meg tudja valósítani vízióját.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek