Átvette első RA3-asait a CPPK

iho/vasút   ·   2019.09.11. 12:00
400px_ra3_2reszes

A gyártó Metrovagonmas elkészült a Központi Elővárosi Személyszállító Vállalat (Centralnaja Prigorodnaja Passzazsirszkaja Kompanyija, CPPK – Центральная пригородная пассажирская компания) első két RA3-as motorkocsijával, amit át is vett a tíz oroszországi régióban elővárosi vasúti szolgáltatást nyújtó társaság. A két fél tavaly december elején állapodott meg összesen huszonhárom szerelvényről: a tizenhét kétrészest 2019 augusztusa és novembere között, a hat háromrészest pedig 2020. május végéig szállítja le a gyártó.

Átvette első két RA3-as motorkocsiját a CPPK (fotó: Metrovagonmas)

A korszerű, kényelmes dízel motorvonatokat hatékonyan lehet felhasználni a nem villamosított városi, elővárosi és regionális személyforgalomban. A két- vagy háromrészes kivitelben is választható RA3-asok alacsony és magasperonoknál is megfelelő be- és kiszállást tudnak garantálni.

Az előd típusokhoz képest az RA3-as számos ponton korszerűbb. Például több ülőhelyet kínál: a kétrészes verzió százharminchárom, a háromrészes kétszázhuszonkilenc üléssel rendelkezik. Ráadásul a legnagyobb engedélyezett sebesség is százról százhúsz kilométer per órára nőtt. Az utastér is megújult: esztétikusabbá vált, valamint tűzálló és baktériumölő rendszerrel is felszerelték. A motorvonatba passzív ütközésvédelmi biztonsági rendszert építenek be. A típus tervezett élettartama negyven év.

Az RA3-as idén júliusban szerezte meg a típusengedélyt az Eurázsiai Gazdasági Közösségtől, vagyis vasútbiztonsági és személyszállítási szempontból is megfelelőnek ismerték el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek