Autóval ütközött egy vonat Városlődnél

iho/vasút   ·   2019.04.21. 11:02

Városlőd közelében, a Fenyves utcai vasúti átjáróban a fénysorompó tiltó jelzése ellenére sínekre hajtott egy személygépkocsi, aminek nekiütközött a Veszprémből Celldömölkre tartó 9012-es személyvonat. A vonaton személyi sérülés nem történt. A mozdony az ütközés miatt üzemképtelen lett, a pályakotrója sérült. Az autóban egy személy sérült, akit a műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen kiemeltek. Az illetőt  mentőhelikopter szállította kórházba.

A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt nem közlekednek a vonatok Városlőd és Városlőd-Kislőd állomások között, előreláthatóan délig. Addig az utasokat Ajka és Veszprém között pótlóbuszok szállítják. Az ütközésben érintett járat utasait leszállították, és visszakísérték a városlődi állomásra, ahonnan pótlóbusszal utazhattak tovább Ajkáig. A Citadella nemzetközi gyorsvonat belföldi része Veszprémig közlekedik, a nemzetközi része pedig kerülő útirányon, a Balaton északi partján, majd Ukk érintésével megy Ljubljanába. A baleset és az átszállások húsz-harminc perccel növelhetik a menetidőt a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek