Az élet értelme: negyvenkettő

Kemsei Zoltán   ·   2014.08.28. 14:05
00kicsi

A kispesti 42-est néhányszor már temették (ismerős ez több vonalról is), most, az egész nyáron át tartó útfelújítás után újra közlekedik. Az Ady Endre úton az úttest nagy mértékben, a villamospálya kisebb, de hasznos és látványos módon újult meg.

Határ út, 2014. június 2. A felújítás második napja<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A BKK június elseje óta tartó munkái túlnyomórészt a közutat és a járdákat érintették. Cserélték a teljes pályaszerkezetet, megújult az alap, a kötő- és a kopóréteg, kerékpárutakat létesítettek, és felújították a gyalogátkelőket is a Határ úttól a Baross utcáig. A villamospályában 660 méter hosszan teljes panelcserét végeztek, a Határ út–Ady Endre út elágazása és a Tálas utca között újultak meg a sínek. Két (Corvin körút, Hungária út) megállót is felújítottak, itt az addigi tizenkét centiméteres peronmagasságot huszonnyolc centiméterre növelték, a villamospályát gömbsüvegsor választja el az úttesttől.

Pótlóbusz a Határ úti végállomáson

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek