Az oroszoktól vesz mozdonyokat Kuba

iho/vasút   ·   2016.08.01. 18:45
400px_sinara_tem4

A kubai Tradex importügynökség és a Szinara közötti megállapodás hatvan TGM-8-as, továbbá tizenöt TGM-4-es mozdony vásárlásáról szól. A járműbeszerzést a kubai kormány és az orosz exportbiztosítási ügynökség által júniusban aláírt, százkilencvenmillió euró értékű kölcsönszerződés tette lehetővé. A dízelgépeket az orosz gyártó ljudinovói mozdonygyára építi majd meg, évente várhatóan tizenöt mozdony érkezhet a „születési helyüktől” meglehetősen távol található szigetre. A kontraktus értelmében a gépek karbantartására kijelölt havannai José Casamayor fűtőházat is felújítják.

Kuba egy, az oroszokkal kötött 190 millió euró értékű kölcsönszerződést követően 75 dízelmozdonyt vásárol az orosz Szinarától (fotó: IRJ)

Az UFC flottájában jelenleg is találhatók orosz gyártmányú dízel-hidraulikus mozdonyok: gépek leginkább cukorszállító vonatokat húznak. A vasúttársaság évente tizenhatmillió tonnányi árut szállít a cukoripar számára. Az új orosz mozdonyok elsősorban a kiöregedő gépeket váltják majd a cukorfordában, de személyvonatok élén is be szeretné vetni őket az UFC – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek