Beindult az állomásfelújítás Szlovákiában is

iho   ·   2017.03.30. 13:45
00kicsi

A Hospodárské Noviny értesülései szerint a legnagyobb szükség a főváros, Pozsony állomásainak felújítására lenne, a főpályaudvar kétmillió, Vajnory állomás 950 ezer euróból újulna meg. A legtöbb állomás 50-80, de van, amelyik – és itt természetesen nem a vágányhálózatra értjük – 100-130 éves, azaz még jócskán a MÁV idpszakában alakították ki mai arculatát. Az állomásépületeket azonban nem lehet EU-forrásokból rekonstruálni a cikk szerint (Magyarországon erre lehetett pályázni – a szerk.), a szükséges felújításokat állami pénzből kell megoldani. Néhány javítást az állami cégek is elvégeznek, például a padok, kerékpárállványok felújítását.

Pozsony főpályaudvarára ráférne a korszerűsítés<br>(forrás: youtube)

Az új, 2017–2019 között megvalósuló beruházási tervben szereplő állomások a már említett Pozsonyon kívül (néhánynál a költségeket is közölték): Nitra (Nyitra), Vrútky (Ruttka, 880 000 euró), Martin (Turócszentmárton, 770 000 euró), Zvolen (Zólyom), Ružomberok (Rózsahegy, 387 000 euró), Štrba (Tátracsorba), Lučenec (Losonc, 3 millió euró), Prešov (Eperjes, 80 000 euró), Košice (Kassa, 240 000 euró), Trenčianska Teplá (Hőlak), Margecany (Margitfalva), Kežmarok (Késmárk), Tatranská Lomnica (Tátralomnic), Fiľakovo (Fülek), Maťovce (Mátyóc), Nové Zámky (Érsekújvár), Spišská Nová Ves (Igló), Kráľová Lehota (Királylehota), Čadca (Csáca), Sliač kúpele (Szliácsfürdő), Pribeník (Perbenyik), Čierna nad Tisou (Ágcsernyő).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek