Benzolt szállító tehervonat siklott ki Csehországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.10.10. 20:40
Datel_4

Meghaladta a tilos jelzést, bakra futott, majd kisiklott a ČD Cargo tehervonata Poříčany állomáson. 

Komoly vasúti baleset történt Közép-Csehországban, a Kolín közelében lévő Poříčany állomáson. Egy benzolt szállító tartálykocsikból álló tehervonat mozdonya és két kocsija siklott ki azt követően, hogy meghaladta a tilos jelzést, majd bakra futott. A ČD Cargo tehervonatának két, fedélzeten lévő mozdonyvezetője (123.014-es mozdony) sérült meg a balesetben, őket kórházba szállították. A szállított veszélyes vegyi áru szivárgása miatt a környező utcák lakóit is evakuálni kellett. 

A Prágát Kolínnal összekötő fővonalon a baleset miatt áll a forgalom, emiatt nagy késések várhatók. Az infrastruktúra-kezelőség legfrissebb információi szerint legalább szerdáig nem közlekednek a vonatok. A legtöbb távolsági járat Nymburk állomás felé kerül, a személyvonatokat pedig buszok pótolják. A Prágából Budapestre közlekedő Metropol EN, illetve Metropolitan EC vonatok esetében a kerülés miatt 45−60 perces késésekre kell számítani. 

képek forrása: Správa železnic

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek