Brüsszel él, és elpusztíthatatlan

iho/biztos út   ·   2016.03.24. 19:40
maalbeek_zaventem0

A már azonosított Khalid el-Bakraoui mellett a gyanú szerint egy másik férfi is részt vett a brüsszeli Maelbeek metróállomáson két nappal ezelőtt elkövetett merényletben – jelentette csütörtök a RTBF belga közszolgálati televízió. A csatorna rendőri forrásokra hivatkozva azt közölte, a biztonsági kamerák rögzítették, hogy egy nagy táskát cipelő ismeretlen férfi volt az öngyilkos merénylő társaságában a metróállomáson, nem sokkal a robbantás előtt.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

Az RTBF szerint egyelőre nem tudni, hogy a második gyanúsított is meghalt-e a robbantásban. Egyes hírek szerint a férfi nem is szállt fel a metróra Khalid el-Bakraouival. A belga szövetségi ügyészség egyelőre nem reagált a közszolgálati televízió híreire. A hatóságok szerdán azonosították a metróban robbantó Khalid el-Bakraouit, akinek a testvére, Ibrahim egyike volt a repülőtéri merénylőknek.

Belga rendőrségi források szerint a repülőtéren elkövetett robbantás másik tettese a hatóságok által már korábban is körözött Najim Laachraoui volt. A 24 éves marokkói származású, de belga állampolgárságú férfit a novemberi terrortámadások miatt is keresték a hatóságok, DNS-ét ugyanis megtalálták a párizsi merényletekben használt robbanószereken és a terrorakciót követő házkutatások során is.

Legkorábban hétfőn nyithatják meg újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret. Arnaud Feist, a vállalat igazgatója korábban még mindössze arról számolt be, hogy szombatig zárva marad a zaventemi repülőtér. A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek