Budapestnek 340 milliárd juthat

iho   ·   2015.03.19. 10:32

A 2014–2020 közötti uniós költségvetési ciklusban érkező 340 milliárd forintban nincs benne a már futó, 23 milliárdos villamos- és trolibeszerzés, az erről szóló tervezet még kormánydöntésre vár.

A 3-as metró infrastrukturális felújítására 125 milliárd, villamospályák építésére (újpalotai új villamos, 1-es meghosszabbítása a Külső-Bécsi úton és az Etele térig) 45,5 milliárd, a kelenföldi autópálya-csomópontra és az ezer kocsit befogadni képes P+R parkolóra tízmilliárd, további P+R parkolók építésére kétmilliárd forint jut. A 2-es metró szerelvényvásárlásának húszmilliárdos bankhitelét is sikerült az EU-támogatások közé beforgatni. A Lánchíd és az Alagút felújítása azonban nem fért a projektek közé, ezeket más forrásból kell megoldani. A kormány átvállalja azonban a BKV 52 milliárdos adósságát, ingatlankompenzáció fejében – a főváros a 2017-ben megrendezendő vizes VB-re a Dagály fürdő területét adná át – írja a portfolio.hu.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek