Buszbaleset Kínában, 14 halott

iho/közút   ·   2012.04.23. 07:59

Legalább 14 halottja van annak a közúti balesetnek Kínában, amelyben egy turistabusz ütközött össze frontálisan egy teherautóval. A Sanghaj közelében vasárnap történt szerencsétlenségben a sérültek száma 20, közülük hárman válságos állapotban vannak.

A busz 33 utassal a szomszédos Csangsu városba tartott, amikor sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, áttörte az autópálya korlátját, s összeütközött az ellenkező irányban szabályosan közlekedő teherautóval. A csangsui rendőrség közölte, hogy a teherautó vezetője és a busz hat utasa a helyszínen életét vesztette, a többiek a kórházba szállításuk után haltak meg. A baleset okát még vizsgálják.

Vasárnap egy másik turistabusz is balesetet szenvedett a szomszédos Anhuj (Anhui) tartományban. A busz eddig nem közölt okokból egy hegyi úton felborult, 35 középiskolás utasa megsérült.

Kínában hivatalos adatok szerint évente 70 ezer halálos áldozata és mintegy 300 ezer sérültje van a közúti közlekedési baleseteknek. Ezek oka többnyire a gyorshajtás, a fáradtság, az ittas vezetés, valamint az utak rossz állapota.

Kapcsolódó hírek