Csak álmodunk a Győr–Pozsony viszonylatról

Arnold Balázs   ·   2011.11.26. 15:30
kiskep_rajka

A szlovák fővárosba most is el lehet jutni Magyarországról vonattal. A Budapestről induló szerelvények a Duna bal partján, Vác, Szob érintésével közlekednek. A menetidő két és háromnegyed óra, azaz ha valaki reggel nyolcra Pozsonyba (Bratislava) szeretne érni, negyed hatkor már a pályaudvaron kell lennie. Lássuk be, ilyen menetrend mellett egy tárgyalásra utazó üzletember inkább autóval megy.

Hat közvetlen és két átszállásos eljutási lehetőség van munkanapokon, hétvégente kettővel kevesebb vonatpár közlekedik. A járatok általában kihasználtak, de mivel nincs alternatíva, ez nem meglepő. Aki Győrből vagy környékéről indulna a szlovák főváros felé, vonattal csak Rajkáig tud utazni. Ráadásul a közvetlen járatok száma igen kevés, legtöbbször át kell szállni Hegyeshalomban. Ez az új menetrendben sem lesz másképp, csupán a vonatok száma lesz kettővel több.

Aki tovább szeretne utazni, Rajkáról jelenleg busszal tud eljutni Pozsonyba. A pozsonyi közlekedési vállalat 2010 októberében indította el 801-es számú autóbuszjáratát. A rajkai vasútállomástól Dunacsúnon (Čunovo), Oroszváron (Rusovce) és Horvátjárfalun (Jarovce) keresztül a Szlovák Nemzeti Színházig közlekedő buszok hétköznap hajnali öt órától este tizenegyig minden óra negyven perckor indulnak. Hétvégén valamivel kevesebb járat közlekedik, a menetidő körülbelül fél óra.

Rajkánál jelenleg csak tehervonatok lépnek be az országba<br>(fotók: a szerző)

Magyarországot és Szlovákiát a kilencvenes évek végéig még hét vasútvonalon kötötték össze személyvonatok. A távolsági vonatokat, de főleg a kishatárforgalmi közlekedést a szlovák fél üzleti okokra hivatkozva nem támogatta, így évekkel ezelőtt a rajkai kilépős vonatok is kikerültek a menetrendből. Azóta többször is szárnyra kaptak különféle híresztelések, találgatások. Utazási igény lenne, és a MÁV-Start is támogatta az elképzelést, de a szlovák vasút műszaki gondokra hivatkozva mindig kihátrált, bárki is volt a kezdeményező.

A vonal huszonöt kilovolt ötven Hertzzel villamosított, így a magyar mozdonyok tudnának közlekedni Szlovákiában, és a szlovák gépek is bejárhatnának hozzánk. A problémát inkább az jelenti, hogy egyfelől a szlovák hálózaton visszatápláló villamos fékezés nem alkalmazható. Másfelől, erre a viszonylatra mindenképpen a motorvonat lenne a gazdaságos választás. A szlovákok műszaki okokra hivatkozva nem engedik be a magyar járműveket, az ő motorvonataik pedig nem alkalmasak a Hegyeshalom és Győr közötti százhatvan kilométer per órás közlekedésre. Így menetrendbe integrálásuk nehezen bár, de megoldható lenne. Ám a szlovák vasút inkább belföldön közlekedteti járműveit.

Magyar motorvonatok Ausztriában. Szlovákiába nem mehetnek be

Győr és Pozsony a régió két jelentős városa, mind lélekszáma, mind ipara, üzleti jelentősége alapján. Ennek ellenére, a két város közti közlekedés gyakorlatilag halott. A Volánbusz Budapest–Győr–Pozsony járatai is lerövidültek januárban, a célállomásuk Rajka lett. A rajkai kishatárforgalmi elképzeléseken túl, évek óta beszélnek róla, hogy visszaállítják a vasúti közlekedést Győr és Pozsony között. Utazási igény minden bizonnyal lenne.

Például a Győrben tanuló szlovák egyetemisták többsége most vagy úgy jár haza, hogy Rajkáig vonatoznak,  ahonnét a pozsonyi busszal mennek tovább, vagy pedig vonattal utaznak Komáromig, ott átsétálnak az Erzsébet hídon Révkomáromba, majd buszra, vonatra szállnak, esetleg taxiba ülnek. És akkor még nem esett szó a két ország között ingázó munkásokról, vagy a vállalati ügyekben utazó üzletemberekről. Pedig a két testvérüzem, a győri Audi és a pozsonyi Volkswagen gyár között is sok autóipari szakember közlekedik, és ez csak egy kiragadott példa. Ezen felül a közvetlen összeköttetéssel a turizmus is minden bizonnyal fellendülne a két város között, hiszen Győr és Pozsony is szép, történelmi városrészekkel rendelkezik, méltó vetélytársai lehetnek Bécsnek, nem csak az adventi időszakban.

A GYSEV októberben vette vagyonkezelésbe a Rajka–Hegyeshalom–Csorna–Porpác–Szombathely vasútvonalat, mely a Győr–Pozsony vonal egy rövid magyarországi szakaszát is magába foglalja. Menetrendváltástól a személyforgalmat is a soproni vasúttársaság bonyolítja. A GYSEV már felvette a kapcsolatot a szlovák féllel annak érdekében, hogy a műszaki akadályokat kiküszöbölhessék, és az engedélyeztetési eljárás korlátait elháríthassák. Lényegében tehát a forgalom felvételéről szólnak a szolgáltatók között zajló tárgyalások.

Győrből indul Sopronba a GYSEV személyvonata. Vajon mikor indul Rajkán át Pozsonyba?

Ha a GYSEV közlekedtet is majd a határon átjáró vonatokat, azok valószínűleg a Szombathelyről induló járatok lesznek. Vagyis a közvetlen Győr–Rajka összeköttetés még mindig nem valósul meg, bár kétségtelenül javulnak az eljutási lehetőségek a két város között. Talán ismét megtörtént egy, immáron sokadik első lépés a forgalom felvétele érdekében. Ha pedig újra Pozsonyig közlekednek majd a személyvonatok, tényleg csak egy kis elhatározás fog hiányozni ahhoz, hogy Győr és Pozsony között vonatozhassunk.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.