Cseh földön az Aranycsapat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.12.31. 17:00
kiskep
A menetrendváltás nemcsak a személyvonatoknál keveri meg a kártyákat, hanem változásokat hoz a teherforgalomban is. Az idei „vasutas szilveszter” óta a MÁV állományában lévő Taurusok hoznak át egy-egy tehervonatot Bécsből Csehországba, Břeclav (Leventevár) határállomásra. A magyar villamos mozdonyok rendszeresen átlátogatnak a cseh oldalra egy bécsi tehervonattal.

December 29-én éppen az egyik legszebb Teknő, az Aranycsapat emlékét őrző matricás mozdony hozta a bécsi tehervonatot. Talán a sors keze, hogy a szemközti vágányon éppen egy magyar szerelvény áll.

(fotó: railtrains.sk)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.