Csúnya baleset Iglónál: épp a vasúti átjáróban robbant le a teherautó

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.09.11. 10:50
Nehoda

Teherautóval ütközött a Kassáról Pozsonyba tartó 604-es Tatran gyorsvonat, pótlóbuszok viszik az utasokat Poprád és Igló között.

Baleset történt szombaton délelőtt Szlovákiában, a Kassát Zsolnán át Pozsonnyal összekötő vasútvonalon, Létánfalva (Letanovce) mellett egy vasúti átjáróban. A Kassáról Pozsonyba taró 604-es Tatran gyorsvonat egy teherautóval ütközött össze, a railpage.net információi szerint a gépjármű éppen az átjáróban hibásodott meg, nem tudott tovább hajtani. A teherautó sofőrje még időben ki tudott szállni, de az ütközést már nem lehetett elkerülni. A balesetben az eddigi információk szerint személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. A képeken is látszik, hogy a vonatot továbbító 383.104-es Vectron és a vonat első kocsija is megrongálódott. A vasúttársaság pótlóbuszokkal szállítja az utasokat Poprád és Igló (Spišská Nová Ves) között.

Nyitókép: Michal Kalicky, railpage.net 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek