DB Cargo már Csehországban is

iho/vasút   ·   2016.02.18. 13:45
400px_dbschenker_vectron

A DB Cargo új, dedikált cége általi hálózatbővítéssel fokozza jelenlétét Csehországban. A DB Cargo Czechia s.r.o. központja Ostravában, az ország egyik legfontosabb ipari régiójában található – írja a Logistik Express.

Tavaly a DB Cargo teszt jelleggel már több teherszerelvényt továbbított Lengyelország és Ostrava között, a DB Arriva engedélyével. A DB az új, nemzeti vállalat létrehozásával válaszol előző együttműködő partnere, az Advanced World Transport (AWT) lépésére: a lengyel PKP Cargo nemrég többségi tulajdont szerzett az AWT-ből, megváltoztatva ezzel a cseh piaci viszonyokat.

A DB Cargo egy saját csehországi leányvállalat létrehozásával reagált a lengyel PKP Cargo AWT által történő felvásárlására (fotó: Wikipedia)

Mindeközben a DB Cargo Csehországból Németországba, Lengyelországba és Szlovákiába szállít fuvarokat: saját tulajdonban lévő, 189-es sorozatú Siemens Eurosprinter ES64F4 villamos mozdonyaival továbbítja a DB Cargo tehervagonjait.

Hans-Georg Werner, a DB Cargo kelet-európai vezetője és igazgatósági tagja szerint a csehországi nemzeti cég versenyképes alternatív tranzitútvonalakat kínál a németországi kikötők és a délkelet-európai, vagyis a magyar, román és bolgár társcégek között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek