Dezsőék a Balatonra mentek

iho   ·   2016.06.20. 11:15
00kicsi

Kell a Desiro a Balaton északi partjára – ez tény. Mint ahogy sajnos az is, hogy nem fogható be az összes, harmincegy motorvonat, ezért az esztergomi és a lajosmizsei vonalról kell – különösképp hétvégén – átirányítani a Siemens dízeleit. Az előző cikkünkben beszámoltunk újabb csörgős ingák Nyugati pályaudvarra érkezéséről (a debreceni 102-es és 110-es vezérlők dolgoznak a 2-esen), a 142-es vonalon pedig szentesi Uzsgyik teszik változatossá a hétvégi kínálatot. A nyári menetrend első vasárnapján kettő is: az 1-es és a 6-os orosz motorvonat dolgozott itt.

A 6-os Uzsgyi a Nyugatiban június 19-én, vasárnap (fotó: Kemsei Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.