Digitálisan is hozzáférhető az ÖBB RCG TransNET-hálózata

iho/vasút   ·   2021.03.18. 15:00
obbrcg_transnet

A fejlesztésnek köszönhetően átláthatóan és egy helyen elérhető az összes TransFER-összeköttetés és azok kombinációi.

Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) a SmartLinket követően újabb digitális fejlesztéssel rukkolt elő: mostantól egyszerűbb hozzáférést nyújt a vasúti rendszerhez a www.railcargo.com/transnet weboldalon, ahol minden hálózati TransFER-összeköttetés, valamint azok kombinációi áttekinthetően megtalálható egy digitális térképen, a kikötőket, gazdasági- és ipari központokat is beleértve. Az összeköttetések a "TransNET, let's play!" mottónak megfelelően felfedezhetők, sőt akár új útvonalakat is létre lehet hozni. Ennek során minden TransFER-összeköttetés és annak variációi, valamint az eurázsiai kontinensen található összes raktárhely, terminál és kikötő is rendelkezésre áll. Amennyiben a kínálat nem fedi le a keresett útirányt, az RCG személyre szabott TransFER-megoldást alakít ki.

A kilenc nyelven elérhető és felhasználóbarát TransNET alkalmazással az ÖBB RCG digitális térképe új mércét állít az európai árufuvarozási piacon. Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak a kívánt összeköttetés megtalálásához: a „Go" és „Thanks" beviteli mezők segítségével kiválaszthatják az áruk induló- és célállomását, egy átlátható listából megkereshetik a megfelelő járatot, vagy egyszerűen rákattinthatnak a térképen egy telephelyre. Ezt követően számos lehetőség áll rendelkezésre, például teljes TransFER-útvonalak, vagy azok kombinációi, amelyek egyedi igényeknek megfelelően alakíthatóak ki. Kiválasztáskor a megfelelő reláció grafikusan is megjelenik a térképen, és megtekinthető, mely szolgáltatások érhetőek el a kiválasztott telephelyeken.

Az ÖBB Rail Cargo Group több mint ötven hálózati és számos egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. Az ÖBB RCG minden részletről gondoskodik, az elsőtől az utolsó mérföldig.

Az RCG digitális világa, valamint a teljes szolgáltatási kínálata a www.smartlink.railcargo.com oldalon keresztül elérhető. A SmartLink nemcsak egyszerű hozzáférést garantál a vasúti rendszerhez, hanem átfogó képet is ad a vasúti árufuvarozási folyamat minden lépéséről. Kezdésként a SmartLink a vasútlogisztika digitális színterének négy területét érinti: az ügyfelek menetrend szerinti vagy egyedi TransFER-összeköttetések közül választanak, továbbá tájékozódhatnak a rendelkezésre álló fuvareszközökről, valamint a számukra releváns alap- és kiegészítő szolgáltatásokról. A folyamat végén egy kapcsolattartó kolléga áll rendelkezésre, aki az ügyfelekkel együttműködve elkészíti az egyedi igényekre szabott ajánlatot.

A Rail Cargo Groupot 9340 kollégájával, Európa-szerte megtalálható telephelyeivel és mintegy 2,3 milliárd eurós éves forgalmával Európa vezető vasútlogisztikai vállalatai között tartják számon. Az RCG partnereivel együttműködve átfogó, end-to-end logisztikai szolgáltatásokat kínál Európában, egészen Ázsiáig, így összekötve az európai csomópontokat és kikötőket Oroszország, Törökország és Kína virágzó gazdasági központjaival. A Rail Cargo Group operatív vezető vállalata a Rail Cargo Austria AG.

Az ÖBB-Konszern kiterjedt szolgáltatóként évente 477 millió utast szállít és 105 millió tonna árut fuvaroz környezetbarát módon. A vasúttal utazók a közlekedés kifejezetten környezetbarát módját választják, hiszen a vontatási áramellátás száz százaléka megújuló energiaforrásból származik. 2019-ben az ÖBB 96 százalékos pontossággal Európa legpontosabb vasútjai közé tartozott. A vasúti infrastruktúrába fektetett évi több mint hárommilliárd eurós beruházással az ÖBB a jövő vasútrendszerét építi. A vállalat 41 ezer 904 munkatársa, valamint további kétezer szakmunkás gyakornoka gondoskodik arról, hogy a napi körülbelül 1,3 millió utas biztonságban elérje úticélját. Az ÖBB a társadalom és a gazdaság egyik alappillére, és a klímavédelem iránt elkötelezett legnagyobb vállalat Ausztriában. A konszern stratégiai vezető vállalata az ÖBB-Holding AG.

(X)

(Nyitókép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek