Dollármilliók a szerb vasútnak

iho/vasút   ·   2012.03.01. 16:37

Goran Radosavljević, a szerb pénzügyminisztérium államtitkára közölte, hogy a tárgyalásokat már befejezték, de a szerződést csak ősszel írhatják alá. A hitel feltételei jóval kedvezőbbek voltak a nemzetközi pénzpiacokon megszokottnál, de a megállapodás előkészületei előtt pontos adatokról még nem nyilatkozhatnak. A 800 millió dolláros hitelen felül a korszerűsítési munkákon orosz kivitelezők is dolgoznak, és a szükséges anyagok egy részét is onnan szerzik majd be.

Az összesen egymilliárd dolláros hitelről még 2009-ben állapodott meg Dmitrij Medvegyev orosz és Boris Tadić szerb államfő, ebből az összegből 200 milliót már lehívtak. Az orosz hitelből a belgrádi vasúti csomópont kiépítésére 182,5 millió, a Valjevo–Loznica vasútvonalra 276 millió, a Belgrád–Bar vasútvonal szerbiai szakaszának felújítására pedig 200 millió dollárt fordítanának.

Tevan Imre felvétele Nišben készült

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.