Drágulnak a horvát autópályák

MTI   ·   2012.05.25. 08:31

Júniustól tizenöt százalékkal drágul az autópálya-használat Horvátországban – közölte több horvát sajtóorgánum. A Novi List információja szerint a Zágráb és Fiume közötti útdíj személyautóknak 60-ról 69 kunára (2739 forint), a főváros és Split közötti útdíj pedig 157-ről 180 kunára (7146 forint) emelkedik.

Csökkenni fog viszont az elektronikus útdíjleolvasásra használt berendezések (ENC) ára, amiket horvát közlekedési tárca tervei szerint a jelenlegi 120 kuna helyett mindössze egy kunáért lehet majd megvásárolni. Emellett az ENC-t használó autósok 25 százalék tarifakedvezményt is kapnak, ha legalább 500 kunával töltik fel a berendezést.

Horvátországban 2004 óta nem változtak az autópályadíjak, Drazen Gustin, a horvát állami autópálya-üzemeltető cég (HAC) új igazgatósági elnöke szerint áremelésre, a szerződések átdolgozására és elbocsátásokra volna szükség az autópályák gazdaságos működtetéséhez.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.