Egy Tender CSak

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.05.06. 08:45
kiskep

A Cseh Vasutak (České dráhy) igazi tendermaratont szervez, hogy felszerelje vasúti járműveit az ETCS (European Train Control System) vonatbefolyásoló rendszer fedélzeti berendezésével. Nem egy, hanem összesen hat különböző tendert írt ki a Cseh Vasutak 4,7 milliárd korona (56,4 milliárd forint) értékben az ETCS vonatbefolyásoló rendszer fedélzeti részének beszerelésére. Három közbeszerzés esetében azonban csak keretszerződés aláírásáról van szó.

fotó: AŽD Praha

A Cseh Vasutak mind a hét Pendolinójukat (104 millió korona), mind a hét railjetüket (146 millió korona), és az összes Škoda-csodájukat, azaz a 380-as sorozatú mozdonyukat (290 millió korona) szeretnék felszerelni a modern vonatbefolyásoló berendezéssel. Ezen kívül keretszerződést kívánnak kötni 146 villamos mozdony (1,29 milliárd korona), 134 villamos motorvonat szerelvény (1,46 milliárd korona), valamint 154 vezérlőkocsi és motorkocsi (1,41 milliárd korona) ETCS fedélzeti berendezés beszerelésére. Az ETCS vonatbefolyásoló rendszer fedélzeti egységének beszerelése része a cseh vasúttársaság hosszú távú stratégiájának a biztonságos vasúti közlekedés megteremtésének, az ETCS rendszert fokozatosan a vasúti pályákon is beszerelik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek