Egyre kevesebb a hadra fogható Desiro, pótlózzák a Gemenc Interrégiókat

iho/vasút   ·   2024.08.09. 10:15
desiro_gemencir_ocseny

Az üzemképes állomány egy részét a Gemenc IR-ekről a Helikon IR-ekre vezénylik át, már a 45-ös vonalon is pótlóbuszra kell szállni…

A Mávinform közleménye alapján péntek hajnaltól hétfő estig néhány kivétellel Székesfehérvár és Sárbogárd között buszok közlekednek a Gemenc InterRégiók és a hétköznap hajnali személyvonatok helyett.

A pótlóbuszok Belsőbárándon a Seregélyesi úton, az állomási bekötőút torkolatánál állnak meg.

Hétköznapokon, vagyis augusztus 9-én, pénteken és 12-én, hétfőn a Székesfehérvárról 5:08-kor Nagydorogra és a Nagydorogról 5:45-kor Székesfehérvárra induló személyvonat (8300, 8399) helyett a teljes útvonalon közlekedik a pótlóbusz, mely a közút vonalvezetése miatt Rétszilas állomást nem érinti.

Pénteken, augusztus 9-én a Bajáról 7:14-kor Székesfehérvárra induló Gemenc InterRégió (IR8307) a teljes útvonalán közlekedik.

Hétfőn, augusztus 12-én a Székesfehérvárról 18:02-kor Bajára induló, IR8308-as számú Gemenc IR is teljes útvonalon halad.

Információink szerint a Gemencek 46-os vonali részén, Sárbogárd és Baja között 416-os sorozatú Uzsgyi motorkocsival vagy 117-es sorozatú Bz-szerelvénnyel lehet utazni.

A 426-os sorozatú Siemens Desiro motorkocsik üzemképessége az elmúlt időkben drasztikusan csökkent, jó néhányuk balesetes és/vagy forgalomból kivont állapotban tölti idejét, a 31 szerelvényből körülbelül húszat lehet forgalomba adni.

(Nyitóképünkön Őcsényhez közelít egy Gemenc Interrégió még 2021-ben. Fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek