Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és az ELTE

iho/vasút   ·   2019.03.27. 10:20

A MÁV és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közötti együttműködés az oktatás és a szakember-utánpótlás számos területére, például a közösen meghirdetett hallgatói ösztöndíjrendszerre, közös szakmai rendezvények szervezésére is kiterjed.

A MÁV-csoport kiemelt feladatának tartja a felsőfokú utánpótlás biztosítása érdekében a műszaki, informatikai, gazdálkodási és társadalomtudományi képzési területek fejlesztését és támogatását, amelynek megvalósítása érdekében együttműködést alakít ki az Egyetemmel, különösen az Állam- és Jogtudományi Karral, a Gazdálkodástudományi Intézettel, az Informatikai Karral, a Pedagógiai és Pszichológiai Karral és a Társadalomtudományi Karral.

Együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-csoport az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel. A felvételen Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Borhy László, az ELTE rektora szignózza a dokumentumot

Az egyetem célja, hogy a vállalati kapcsolatok bővítésével erősítse a K+F+I (kutatás+fejlesztés+innováció) tevékenységét, és a MÁV-csoporttal való együttműködés keretében az alaptevékenységek innovációs hasznosulását előmozdítsa. Ennek érdekében a MÁV-csoport együttműködik az egyetemmel, és támogatja annak innovációs tevékenységét.

A megállapodás az alábbi területekre terjedhet ki:

  • részvétel az egyetem alap- és mesterképzésében,
  • közös projektek és pályázatok kidolgozása,
  • szakmai gyakorlati helyek biztosítása és gyakornokok kiválasztása,
  • hallgatói ösztöndíj rendszer működtetése,
  • közös szakmai rendezvények megvalósítása,

Prof. Dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora hangsúlyozta, hogy a vállalati kapcsolatok erősítése az egyetem számára kiemelt prioritást jelent. Az ELTE egykori hallgatójaként Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a MÁV Zrt-nek és leányvállalatainak nemcsak mérnökökre, hanem rengeteg más szakterület diplomás szakembereire, például jogászokra, gazdasági szakértőkre és humánerőforrás-szakemberekre, valamint az ő szaktudásukra is szükség van. Az ELTE oktatói, képzései, tudásbázisa, kutatási és fejlesztési tevékenysége, valamint hallgatói pedig több kulcsterületen is semmi máshoz nem hasonlítható támogatást nyújthatnak a MÁV-csoport számára.

Az együttműködési megállapodást a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóján és az ELTE rektorán, illetve kancellárján kívül a vasúttársaság leányvállalatainak (MÁV-Start Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft. és a MÁV-HÉV Zrt.) első számú vezetői is ellátták kézjegyükkel. A MÁV-csoport eddig a Budapesti Műszaki Egyetemmel, Budapesti Corvinus Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást. A MÁV vezetése mindent megtesz azért, hogy a cégcsoport számára hosszú távon is biztosítsa a magasan képzett munkaerő utánpótlását, ezért nyitott hasonló összefogásra más felsőoktatási intézményekkel is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek