Együttműködik a Maersk és a China Railway Jinan Bureau Group

iho/vasút   ·   2021.01.25. 15:00
maersk_vasut

A felek a napokban írtak alá stratégiai együttműködési keretmegállapodást a kínai fél vasúti logisztikai csomópontjainak és termináljainak közös működtetéséről, valamint fejlesztéséről.

A megállapodás egyik célja, hogy a felek teljes mértékben kiaknázhassák erőforrásaikat, hozzásegítve mindkét felet az együttműködésből származó előnyökhöz. Továbbá cél a multimodális szállítási célok megvalósítása, még több üzleti lehetőség feltárása, valamint hogy a szárazföldi import- és exportvállalkozások számára még kényelmesebb, még inkább környezetbarát ellátási lánc és logisztikai szolgáltatások álljanak rendelkezésre. Az együttműködés kiterjed a Kína Santung tartományában zajló tengeri-vasúti szállítási műveletekre is.

Az 1904-ben Dániában alapított Maersk Kínát tekinti globálisan az egyik legfontosabb piacnak, ennek értelmében folyamatosan növeli piaci jelenlétét az ázsiai országban. Csak az elmúlt két év során harmincöt vasúti terminált nyitottak meg Kína kontinentális részén, melyek közül huszonöt tud fuvarlevél-szolgáltatást nyújtani. Az új egyetértési megállapodásnak köszönhetően a Maersk tovább bővítheti szolgáltatásait a China Railway Jinan Group santungi logisztikai csomópontjait és hálózatát használva. Az új együttműködési módok feltárása érdekében a két vállalat közös munkacsoportot hoz majd létre.

A Maersk elkötelezett amellett, hogy olyan globális integrált konténerszállítási és logisztikai vállalattá váljon, amely az ügyfelekre összpontosít, és mindenre kiterjedő, digitális, háztól házig logisztikai megoldásokat kínál. A társaság az óceáni szállítási szolgáltatások előnyeit a szárazföldre is kiterjeszti, továbbá erőteljesen fejleszti a logisztikai ellátási lánc szolgáltatásait, beleértve a multimodális szállítást is.

A China Railway Jinan Group mindig is alapvető fontosságú partner volt a Maersknek Kínában. Az új megállapodás, valamint a szárazföldi logisztikai piac együttes fejlesztése pedig tovább erősítheti ezt az együttműködést. Ezen felül santungi hátországi vasúti-tengeri intermodális szállítási szolgáltatásait is optimalizálja és fejleszti a Maersk, annak érdekében, hogy kényelmes, gördülékeny és magas minőségű logisztikai szolgáltatásokkal tegyen eleget a szárazföldi megrendelők igényeinek. A közvetlen fuvarlevél alkalmazásával pedig a rakomány tulajdonjog-átadásához szükséges idő is lerövidülhet, csökkentve az ügyfelek számára a szállítmányok átvételi idejét, valamint a költségeket is – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: Maersk)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek