Éjjel érkezik az első M4-es Alstom-szerelvény

MTI   ·   2012.11.30. 20:00
m4_4_kk

November 30-án éjjel megérkezik Budapestre az Alstom cég első, a 4-es metróvonalra szánt szerelvényének utolsó két kocsija. A szerelvény első két kocsija péntekre virradóan már megérkezett Budapestre, a másik két kocsit az éjjeli órákban szállítják le a Fehér úti járműtelepre.

Ez lesz az első prototípus szerelvény, amelynek 4000 kilométeres tartampróbát kell Magyarországon lefutnia, erre már a 4-es metró alagútjában kerül sor. A sikeres teszt feltétele a végleges típusengedély kiadásának, ezt a francia gyártó szerelvényének februárig kell megszereznie.

Az Alstom szerelvény visszaérkezett a második tesztkörről<br>(fotó: BKK/Nyitrai Dávid)

A Budapesti Közlekedési Központ november 28-án éjjel egy szovjet Ev-szerelvénnyel, majd másnap az Alstom által a 2-es vonalra gyártott, már levizsgázott szerelvénnyel is kipróbálta a pályát és az áramellátási rendszereket. A próbán a szakemberek mindent rendben találtak. A vonal automata üzemű lesz, a vonatokat számítógépek fogják vezetni.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.