Elektromos hiba miatt nem járt a villamos a Margit hídon

iho/vasút   ·   2012.05.31. 16:47

A helyszínen tartózkodó tudósítónk tájékoztatása szerint a Margitsziget bejárójánál álló egyik oszlop kezdett el füstölni. A villamosközlekedés háromnegyed ötkor állt le a Margit hídon, és két órán át közlekedtek a villamosok helyett Blaha Lujza tér–Széll Kálmán tér között a pótlóbuszok.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Tóth Péter felvételei)

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, hogy a híd alatti kábelcsatornában a villamos felsővezeték betápláló kábelei kaptak lángra, ez okozta a füstöt, mely az egyik oszlopnál tört a felszínre. Mivel a hiba a BKV áramellátó rednszerében keletkezett, azt az Elektromos Művek helyszínre érkezett munkatársai nem tudták behatárolni. A zárlatos kábelek feszültségmentesítését a BKV szakemberei végezték el, a tűzoltók ez után kezdhették meg a kábelcsatornában izzó elektromos berendezések hűtését.

A villamosvonal érintett szakaszán budai oldalról a Pálffy, pesti oldalról pedig a Kádár áramátalakító gépház táplálja, párhuzamosan. A hiba miatt a Margit híd közepén szakaszszigetelőket építettek be, a két gépház között pedig a villamos kapcsolatot megszüntették.

A hiba okát egyelőre keresik a szakemberek.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.