Elektromos kamion megatöltővel: ezért a jövőért dolgozik együtt az MAN és az ABB

iho/zöldút   ·   2022.06.12. 18:00
00_abb_man_elektromobilitas

A MAN Truck & Bus Berlin Tempelhofban mutatta be a sorozatgyártás előtt álló elektromos meghajtású kamionjának prototípusát.

A 2024-ben piacra kerülő haszongépjármű különleges műszaki jellemzője, hogy alkalmas lesz megawatt nagyságrendű töltésre. Ahhoz, hogy a MAN 2024-ben piacra kerülő elektromos kamionja képes legyen megtenni napi 6–800 kilométert, már most ki vannak építve benne a jövőbeli megatöltő rendszerek használatának műszaki előfeltételei.

A megatöltő technológia bevezetése szempontjából a kötelezően alkalmazandó egységes szabvány kidolgozása elengedhetetlen. Németország határozhatja meg a referenciaértékeket: több mint húsz ipari és tudományos partner – köztük a MAN és az ABB – dolgozik a nagy teljesítményű töltési projekt megvalósításán, amit a német kormány finanszíroz, és a világ első megatöltő projektje. Az A2-es szövetségi autópálya mentén négy helyen két nagy teljesítményű töltőpont épül megawatt töltőrendszerrel. A tervek szerint a projekt az egész országot lefedő hálózat alapjául szolgál majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek