Elhunyt Kautz István

iho/közút   ·   2015.03.11. 17:53

„Megértve az elfogadhatatlant, elfogadva a megváltoztathatatlant szomorú szívvel tudatjuk, hogy a magyar szállítmányozás ikonikus alakja, Kautz István életének 67. évében, méltósággal viselt súlyos betegség után, március 9-én elhunyt.

Kautz István 1971 óta dolgozik a szállítmányozásban, első munkahelye a MASPED, ahol végig dolgozott. 1976–1980 között a vállalat szczecini kiküldöttjeként képviselte a céget. Hazaérkezése után volt a nemzetközi vásárok és szakkiállítások szállítmányozási feladatait ellátó osztálynak vezetője, majd vezette a MASPED bécsi kirendeltségét. Bécsből való hazatérte után, 1989-től a MASPED vezérigazgató-helyettese, 1992. január 1-tjéől elnök-vezérigazgatója.

Ő vezényelte le a részvénytársasággá alakulás folyamatát, majd a sikeres privatizációt. Vezetésével alakult ki a MASPED cégcsoport, amely jelenleg is a magyar szállítmányozás és logisztika meghatározó szereplője.

Kautz István (1948–2015)

Évekig részt vett a hazai szállítmányozási szakemberképzésben, szakkönyveket lektorált. Rangos konferenciákon és több hazai egyetemen tartott előadást.

Több szakmai szövetségben vállalt tisztséget, a Magyar Szállítmányozók Szövetségének 1992-től 2010-ig volt elnöke, majd Tiszteletbeli Elnöke.

1999-ben Klauzál Gábor díjat kapott. Szintén ebben az évben a közlekedési és szállítmányozási szakemberek megválasztották az „Év emberé”-nek. A BKIK-tól 2002-ben az „Év közlekedési vállalkozója”, 2003-ban a Főváros Gazdaságáért díjban részesült. 2005-ben a Pénzügyminisztérium Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoka vám- és pénzügyőri aranyjelvénnyel tüntette ki. 2008-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje állami díjat kapta meg.

A szakma etikai színvonalának emelésében, az értékteremtésben, valamint logisztika szakma érdekében végezet munkája és kiváló emberi tulajdonságai elismeréseként, az MLSZKSZ által alapított Logisztikai Érdemrendet még átadhattuk a 2014 októberi Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián.

Megköszönjük, hogy velünk voltál, egyéniséged, emberséged megőrizzük szívünkben!

Végső búcsúra 2015. március 13-án (péntek), 13.00 órakor kerül sor a nagymarosi temetőben.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek