Elsőként Debrecenben készült el az elektronikus jegyrendszer

iho   ·   2017.10.17. 17:07

A 2016-ban bevezetett chipes személyi igazolványok utazási azonosítói teszik lehetővé a közlekedési jegyként, bérletként használatukat, az első virtuális utazási igazolványokat már október 28-ától árusítják a DKV Zrt. Doberdó utcai, Segner téri és Petőfi téri pénztáraiban, és az ügyfélszolgálaton.

Az e-személyivel (tanulók esetén a diákigazolvánnyal is) a bérleten kívül napi, háromnapos és hetibérletet is lehet vásárolni, az ellenőrzés egy speciális okostelefonnal történik. A pénztáraknál az utasok csupán a kifizetés megtörténtét igazoló nyugtát kapnak, amely tartalmazza az utazási jogosultság időtartamát és az utazáshoz használható okmány számát is.

Az elektronikus jegyrendszer működéséhez szükséges központi rendszert, az ellenőrzést szolgáló harmoinc Zebra okostelefont, az igazolványok olvasására való negyvenöt dekódoló egységet az IdomSoft adta, a projekt a Belügyminisztérium, a debreceni önkormányzat  és a DKV Zrt. együttműködésével valósult meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek