EU: jogszerű a magyar üzemanyag-megtakarítás

iho/közút   ·   2012.06.12. 07:05

Az Európai Bizottság a magyar fuvarozók számára kedvező eredménnyel zárta le az üzemanyag-megtakarítás miatt indított eljárást – tudatta az ihóval a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete.

Az Európai Bizottság a magyar személyi jövedelemadó-szabályok üzemanyag-megtakarítást érintő rendelkezéseivel kapcsolatos ügyben adott magyar választ elfogadta, és lezárta az eljárást. Ezt a sikert három tárca (NFM, KÜM, NGM), az NKH, a KTI és a szakmai érdekképviseletek (MKFE, FUVOSZ, NiT Hungary, NÖFF) „összedolgozása” eredményezte.

Ezzel véglegesen pont került arra a kérdésre, hogy az üzemanyag-megtakarítás adómentes kifizetése sért-e bármilyen uniós előírást, illetve rendelkezést. A döntés értelmében a válasz: nem.

A havi 100 000 forintig adómentesen kifizethető juttatás tehát továbbra is adható.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.