Ez már (majdnem) intermodális csomópont!

iho/vasút   ·   2016.02.09. 21:15
aqiumcumi_megallo0

„Kényelmesebben elérhető a vasút az új helyre költöztetett H5-ös HÉV állomásról, amelyet mától vehetnek birtokba az utasok. A Budapest–Esztergom vasútvonal fejlesztése keretében a Zsófia utcánál átépült, a korábban szintén áthelyezett Aquincum MÁV vasúti megállóhoz telepített állomás immár intermodális csomópontként működik. A Zsófia utcánál a szerelvények mostantól csak az újonnan épült peronnál állnak meg. A korábbi, kerítéssel elzárt peronszakasz mentén megszűnt a közlekedés” – hirdeti büszkén a NIF Facebook-oldalán.

Sötét fellegek over (fotók: NIF Facebook-oldala)

Tényleg dülledhet a mejjük (sic)? Rögtön ez volt az első komment: „Kényelmesebben? Azon a szűk peronon reggelente csoda, hogy az a rengeteg ember nem löki be egymást a HÉV elé. Semmi értelme nem volt ezt megcsinálni.” Ez meg egy másik megjegyzés: „Azt nem értem, miért nem lehetett a vasútnál szabványos SK+55 cm-es peronokat építeni? Ez annak a tipikus esete, hogy kiadtak több tízmilliót semmire! A jövőre nem gondoltok? Ha ne talántán vennétek új szerelvényeket, azok már mind SK+55 cm-es peronmagasságra vannak tervezve! Akadálymentességről, akkor ezen a megállóhelyen búcsút is lehet venni! Jobb is, ha átveszi a MÁV, a vasút nem a BKV pályája, ez a beruházás meg is mutatta!”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek