Faltól falig Újpesten

iho   ·   2015.04.11. 13:45
00kicsi

Ritka esemény, hogy egy utat, ahol villamos is közlekedik – még ha kétszer egysávos is – teljes egészében, egy projekten belül újítsanak fel. Az újpesti Görgey Artúr utca munkálatai februárban kezdődtek, és a jövő év ugyanezen hónapja lesz a befejezés határideje is.

Csonka villamosjárat Újpesten, február 16-án. A képre kattintva mininek egyáltalán nem mondható galéria nyílik Kadocsa Gyula felvételeiből

Alig két hónap alatt nagyot haladtak a munkával. Az alépítményt teljesen eltávolították, majd elkezdték a villamospálya fektetését. A járulékos munkák – például a csatornalefolyók – is készen vannak, közben a felsővezeték építését akadályozó fákat is gallyazták. Néhány helyen már a gömbsüvegsort is lefektették a villamospálya mellett. Elsőként tehát a tuják kapják vissza az utat, majd befejeződhet az úttest és a kerékpársávok építése is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek