Flirt siklott ki a Déliben

iho/vasút   ·   2018.07.10. 10:13
400px_flirt_siklas_deli

Korlátozottan, de már járnak a vonatok a Déliben: a nagykanizsai, a keszthelyi, a tapolcai, a zalaegerszegi és a szombathelyi távolsági vonatok a pályaudvarról indulnak, azonban Kelenföldre érkeznek. A pusztaszabolcsi, a dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok szintén Kelenföld állomásra érkeznek és onnan is indulnak vissza. Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig jelentős késésekkel közlekednek.

Korábban írtuk:

Ideiglenesen nem használhatják a vonatok a Déli pályaudvart, mert a Márvány utcai felüljáró térségében, a tárolóvágányokról való tolatási mozgás közben egy két Flirt-motorvonatból álló szerelvény hátsó egysége két forgóvázzal kilépett a sínekről, továbbá egy felsővezetéktartó oszlopot is megdöntött. A siklás ellenére a pályaudvar egy része használható lenne, azonban a felsővezeték-rendszer megvizsgálásáig a Déli nem fogad és nem indít vonatokat, a szerelvények Kelenföldről fordulnak. A forgalom helyreállásáig jelentős késések is várhatók.

Egy dupla Flirt-szerelvény siklott ki és döntött felsővezetéktartó oszlopot a Déliben, a pályaudvar a helyreállításig nem indít és nem fogad vonatokat (fotó: Sándor Dávid)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek