Flirtöket vesz a BLS

iho/vasút   ·   2017.05.05. 16:15
400px_bls_flirt

A hatszázötvenmillió svájci frank (körülbelül 187 milliárd forint) értékű megállapodás értelmében a BLS RegioExpress szolgáltatásához harminc regionális kivitelű Flirt érkezik, a további huszonnyolc elővárosi verziójú vonat pedig a berni S-Bahn viszonylatokon áll majd forgalomba – jelenti a Railway Gazette.

A svájci BLS harminc regionális kivitelű és huszonnyolc elővárosi Flirt motorvonatot vásárol a hazai Stadlertől (látványterv: BLS)

A hatrészes, százöt méter hosszú villamos motorvonatok negyvenhárom régebbi, vegyesen EW III, RBDe565 és RBDe 566II típusú személykocsikból álló szerelvényt fognak felváltani. Az új szerelvények tágas előterekkel és poggyászterekkel, nagy ablakokkal, kényelmes, első- és másodosztályú ülőhelyekkel, konnektorokkal, valamint erősített mobiltelefon-vétellel szolgálják majd az utasok kényelmét. A RegioExpresseken büférészleg is lesz. A szerelvényeket 2021 és 2026 között építi meg a Stadler.

A második legnagyobb svájci vasúttársaságnak számító BLS egy kiterjedt beszerzési folyamat végén, a Pro Bahn utasérdekvédelmi szervezettel egyeztetve döntött a Stadler járművei mellett. A BLS tenderére végleges ajánlatot a Stadleren kívül a Bombardier Transportation adott be, végül a részletes értékelést követően a hazaiak javára billent a mérleg nyelve mind az ajánlott ár, mind pedig a minőség és a kényelem miatt. A szerződést várhatóan a hónap második felében, a húsznapos várakozási időszakot, valamint a kantonok és a svájci államszövetség által biztosított szükséges tőke megszerzését követően írják alá a felek. A beszerzés további részleteiről ősszel számol be a BLS – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek