Folytatódik a BAH-csomópont felújítása

iho/közút   ·   2012.06.20. 07:59

Június 20-án, szerdán reggel 6 órától 25-éig, azaz jövő hétfőig tart a BAH-csomópont felújításának következő szakasza. A munkavégzés első ütemében, szerdától péntekig a csomópont benzinkút melletti ágának, míg a munkálatok második ütemében, várhatóan péntektől hétfőig a szálloda melletti és a Jagelló úti ágának marását és aszfaltozását végzik el. Ez utóbbi időszakban egyes autóbuszjárataink módosított útvonalon közlekednek majd. A munkavégzés idején jelentős torlódásokra kell számítani – közölte az ihóval a Budapesti Közlekedési Központ.

Június 20-án, szerdán reggel 6 órától 22-éig, péntekig tehát a csomópont benzinkút melletti ágának sávonkénti marását, majd aszfaltozását végzik el. Ebben az időszakban a közúti forgalom a munkavégzés által nem érintett sávokban haladhat. Mivel így a csomópont átbocsátó kapacitása körülbelül a felére csökken, a délelőtti, illetve a délutáni csúcsidőben erős torlódásokra lehet számítani.

A csomópont-felújítás jelen szakaszának második ütemében, várhatóan június 22-én, péntektől 25-éig, hétfőig a szálloda melletti és a Jagelló úti ágának marása, majd aszfaltozása történik. Erre az időre ezeket az útszakaszokat teljesen lezárják, a forgalom mindkét irányban a csomópont benzinkút melletti oldalán folyhat. A lezárt útszakasz elkerülésére az Alkotás utca – Csörsz utca – Apor Vilmos tér útvonalat ajánlják. Átmenetileg megszűnik a Sas-hegy felől érkezők Alkotás útra történő balra nagy ívben kanyarodásának lehetősége is, a járművek az Erzsébet híd és a Budaörsi út irányába hajthatnak tovább.

A munkavégzés ezen második ütemében, június 22-én, pénteken 20 órától 25-én, hétfőn hajnali 4 óráig a zárás miatt több autóbuszjárat is módosított útvonalon közlekedik, ezért forgalmukban a következő változásokra kell számítani:

– A 8-as autóbuszokra a Gazdagréti tér végállomás irányában a BAH-csomópont (Kongresszusi Központ) megállójuk helyett a Hegyalja úton, az Alkotás utca kereszteződése előtti ideiglenes megállóban lehet felszállni.

– A 40-es autóbuszokra a Budaörsi lakótelep végállomás irányában a BAH-csomópont (Kongresszusi Központ) megállójuk helyett a 139-es és a 212-es járatok BAH-csomópont (Alkotás utca) megállójában lehet felszállni. (Mivel a 40-es autóbusz csak hétköznapokon közlekedik, az útvonal-módosítás csak a busszal a pénteki napon utazókat érinti.)

– A 112-es autóbuszok a Szendrő utca irányában nem érintik a BAH-csomópont (Kongresszusi Központ) és a Sirály utca megállókat. Terelt útvonalukon járatunkra a Hegyalja úton, az Alkotás utca kereszteződése előtti ideiglenes megállóban, majd a 212-es buszok Csörsz utca és Sirály utca megállóiban lehet felszállni.

– A 908-as illetve a 960-as éjszakai buszok a Móricz Zsigmond körtér irányában nem érintik a BAH-csomópont (Kongresszusi Központ) megállóikat. Járatainkra ideiglenesen a 139-es és a 212-es autóbuszok BAH csomópont (Alkotás utca) megállóiban lehet felszállni.

Kapcsolódó hírek