Folytatódik az M0-ás építése

iho/vasút   ·   2012.07.02. 10:11

Az M0-ás körgyűrű bal útpályájának szélesítése elkészült a Hárosi híd és a hatos főút között, az új részeket július 5-től (csütörtök) vehetik birtokba a közlekedők.

Ezzel együtt július 6-tól (péntek) várhatóan szeptember 15-ig elkezdődik ugyanezen szakaszon a jobb pálya korszerűsítése. „A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiemelten fontos fejlesztésként kezeli az M0 déli szektor bővítését, hiszen a beruházás célja, hogy nagyobb forgalmat,  biztonságosabb körülményeket nyújtson a személy- és teherforgalom résztvevőinek az ország legfontosabb tranzitútján” – áll a NIF közleményében.

A munkálatok során a 6-os főút M5-ös autópálya csomópontjában is felújítást végeznek, ám ebben a csomópontban a forgalom fenntartása nem lehetséges. Június 6-tól tehát az M0-ás autópálya 6-os úti csomópontjában az M5-ös autópálya felé se fel, se lehajtani nem lehet.

A korlátozás több – főleg Csepelre tartó – Volán-járatot és a a 138-as BKV-buszt is hátrányosan érinti. Ezek a buszok terelve, a Campona bevásárlóközpont felől a Nagytétényi út–Minta utca–Dráva utca–Párhuzamos út útvonalon haladnak az M0–M6 csomópontig, ahol felhajtanak a sztrádára. A 138-as buszok nem érintik a Növény utca megállót, és a menetidő is néhány perccel megnő.

A személyautók és a teherautók számára a következő terelőutat jelölték ki: az M6 autópálya és M0 autópálya csomópontja, M6 autópálya Érd–keleti csomópont közötti szakasza, és a 6. számú főút.

Az M6 autópálya azon része, amely a lezárás idejére kijelölt terelőútra esik, a személygépkocsik és tehergépkocsik számára is díjmentes ez idő alatt, de a Párhuzamos úton a tengelynyomás-korlátozás továbbra is érvényben marad!

Kapcsolódó hírek