Forgalomban a 350-es

Kemsei Zoltán   ·   2012.06.15. 16:00
00

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. az Örs vezér terén, a 82-es trolibusz végállomásán mutatta be az új járművet a sajtónak. A tizenöt MAN–Gräf&Stift gyártású trolibuszt 2011-ben vásárolták használtan a németországi Eberswalde városából. Hosszas átalakítási folyamat (nyitható ablakfelületek megnövelése, a vezetőfülke átalakítása, az utastájékoztatási rendszer megújítása a későbbi Futár projektnek megfelelően, mechanikus és elektronikus átalakítás a budapesti áramrendszerhez) után a 350-es pályaszámot kapott kocsi 2012. április 24-én futotta első próbaköreit.

A 82-es troli treffjén tartotta a BKK a sajtótájékoztatót<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a külön nem jelölt képek a szerző felvételei)

A most forgalomba állt trolibusz energiafogyasztása a selejtérett ZIU-9 típusának körülbelül a fele, a felvett energia mintegy 21 százalékát táplálja vissza a hálózatba. Az összes troli üzembe állításával évente mintegy 700 000 kilowattóra energiát takaríthatnak meg. A további járművek (a megrendelt tizenötből egyelőre tizenegy érkezett meg, a hátralevő négyet július 1-jéig szállítják) átalakítás és 150 kilométeres próbafutás után fokozatosan, 2012 végéig állnak forgalomba.

A BKV honlapján a 80-as troli menetrendjének legújabb frissítésében alacsonypadlós járműként már ez a kocsi szerepel.

Kapcsolódó hírek