Forgalomkorlátozások a hétvégi futóverseny alatt

iho   ·   2018.04.13. 15:16

Szombaton a Margitszigeten, vasárnap délelőtt és kora délután több fontos fővárosi közlekedési útvonalon - többek között a Lánchídon, a Szabadság hídon, valamint a budai és a pesti alsó rakpartokon - halad a 33. Vivicittá Félmaraton futóverseny. Az érintett útszakaszokon közúti forgalomkorlátozásokra kell számítani, amelyek számos közösségi közlekedési járatot is érintenek.

Szombaton 10 és 16 óra között lezárják a forgalom elől a margitszigeti gerincutat és a Hajós Alfréd sétányt. Várhatóan 15 és 16 óra között az Árpád híd Pest irányú forgalmát egy sávra korlátozzák a Margitsziget és a Népfürdő utcai lehajtó között, továbbá lezárják a forgalom elől a Népfürdő utcai lehajtó, Népfürdő utca, pesti alsó rakpart, Jászai Mari tér útvonalat. Továbbá ugyanekkor a Margit hídon Buda irányába egy forgalmi sávon lehet majd haladni. Ezek a 4-es és 6-os villamos, a 15-ös és 115-ös, a 26-os, továbbá a 34-es és 106-os autóbusz közlekedését érintik.

Vasárnap kora reggeltől 12 óráig lezárásokra kell számítani a következő helyszíneken: margitszigeti gerincút, Margit híd, Jászai Mari tér, Jászai Mari téri déli rakparti lehajtó, pesti alsó rakpart, Széchenyi István tér, Lánchíd, Clark Ádám tér, Lánchíd utca, Ybl Miklós tér, Apród utca, Attila út, Alagút utca, Fő utca, Jégverem utca, Halász utcai rakparti lehajtó (déli ág), budai alsó rakpart, Pázmány Péter sétány, Műegyetem rakpart, Szent Gellért tér, Szabadság híd, Fővám tér, Közraktár utcai lehajtó, pesti alsó rakpart, Szent István parki rakparti felhajtó, Újpesti rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd, Margitsziget útvonalon.

13 órától 15.30-ig a margitszigeti gerincút, Margit híd, Germanus Gyula park, Árpád fejedelem útja, Bem rakpart, Jégverem utca, Fő utca, Clark Ádám tér, Lánchíd, Széchenyi István tér, pesti alsó rakpart, Jászai Mari téri déli rakparti lehajtó, Jászai Mari tér, Margit híd, Margitsziget útvonalon kell forgalomkorlátozásokra számítani.
A vasárnapi korlátozások a 2-es, 4-es és 6-os, a 19-es és 41-es, 47-es és 49-es villamosok, továbbá az 5-ös, 9-es, 16-os, 26-os, 91-es, 191-es és 291-es, 109-es, 105-ös és 178-as autóbuszok továbbá a 83-as trolibusz közlekedését érinti.

A BKK azt javasolja, hogy aki a belvárosba szeretne menni, a kötöttpályás járatokat vegye igénybe. Ezzel együtt arra kérik a fővárosban közlekedőket, hogy indulás előtt tájékozódjanak. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.